Hierontakeidas Helmi

Perinteinen jäsenkorjaus

Mitä Perinteinen Jäsenkorjaus on?

Se on vanha suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva tehokas hoitomuoto. Se on mobilisaatiohoito, joka kattaa koko tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien alueen. Jäsenkorjaus perustuu kehon epätasapainon huomioimiseen. Hoidossa korjataan käsiottein nikamien, nivelien asentoja ja toimintavirheitä. Se on asiakkaan ja hoitajan välistä yhteistyötä elintoimintojen palauttamiseksi normaaliin tilaansa asiakkaan omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Kehon omalla puolustuksella eli kivulla ei ole enää tarvetta. Perusperiaatteita ovat  verenkierron, kudosnestekierron ja hermotoiminnan vapauttaminen.

Mitä hoidossa tapahtuu?

Hoidossa pyritään hoitamaan aina kokonaisvaltaisesti. Hoidon alussa pyritään selvittämään vaivan synnyttäjä arvioidaan muutokset tasapainotekijöissä, nivelissä, ligamenteissä ja lihaksissa. Tukirakenteet saatetaan paikoilleen käyttäen hyväksi asiakkaan omia liikeratoja, mobilisoidaan niveliä, parannetaan nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvutta, pehmennetään arpikudoksia ja vapautetaan hermoradat pinnetiloista. Käsittely ei ole voimakasta. Hoidossa edetään pehmeästi ja hitaasti asiakkaan kudoksia kunnioittaen. Jäsenkorjaus perustuu vahvaan kädentaitoon  ja anatomian tietämyksen siirtämistä käytäntöön

Jäsenkorjauksessa nilkan ja jalkaterän alueella vammat ja pitkällä ajalla syntyneet asentovirheet ovat suurimpia selän- ja ylävartalossa olevien kiputilojen aiheuttajia. Hoidolla poistetaan luiden mahdolliset virheasennot, avataan side- ja lihaskudokset, jänteet ja jännetupet veren- ja kudosnestekierron sekä hermotoiminnan vapauttamiseksi. 

Miksi jäsenkorjaukseen?

Jäsenkorjauksella hoidetaan jalkojen erimittaisuuksia, jotka johtuvat usein lihasjännityksistä. Jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkan virheasentojen poistaminen. Moniin alaselän selän kiputiloihin, jotka johtuvat lihasjännityksistä, iskias ja SI-nivelen lukkiutumisesta. Lannerangan ja ristiselän virheasentojen tasapainottaminen.  Lihasten jännitystiloista johtuvaan kieroselkäisyyteen, joka aiheuttaa kipua hoito helpottaa. Yläselän kiputilat, hartia- ja niskakipujen hoitoon, huimaukseen, päänsäryn ja migreenin hoidossa olen saanut hyviä hoitotuloksia. Yläraajojen kiputilat käsisäryt, tenniskyynärpää, golfkyynärpää, kipuolkapään/ lihasperäisistä syistä johtuen hoito on auttanut särkyihin. Päänalueen vaivat jännityspäänsäryt, purentahäiriöt ja tinnitus, joka johtuu jännittyneistä niskalihaksista hoidosta on apua.

Milloin ei Jäsenkorjaukseen?

Jäsenkorjauksessa on samat vasta-aiheet kuin hieronnassakin.

 


 

 

Hierontakeidas Helmi | Tervatie 2 E 36, 15870 Hollola | Puh: 040 514 3152 NettiTieto Oy